Кейтлин Джонстън, caitlinjohnstone.com Следвайте Гласове в ТелеграмМаршируване в ритъма на Имперската машина: Бележки

...
Кейтлин Джонстън, caitlinjohnstone.com Следвайте Гласове в ТелеграмМаршируване в ритъма на Имперската машина: Бележки
Коментари Харесай

Умовете ни са хакнати. Средствата за манипулация ни принуждават безропотно да маршируваме в ритъма на имперската машина

Кейтлин Джонстън, caitlinjohnstone.com Следвайте " Гласове " в Телеграм

Маршируване в ритъма на Имперската машина: Бележки от ръба на повествователната матрица

Проблемът, който лежи в основата на множеството други проблеми на модерните времена, е че човешките мозъци са в доста висока степен податливи на хакерство и че науката за тяхното хакване в всеобщ мащаб напредна доста през последното столетие от Бернайс насам (Едуард Бернайс, PR специалист и манипулатор на публичното мнение в Съединени американски щати при започване на 20 век бел.ред.). Това кара хората да се съгласяват срещу личния им интерес с разрушителния и експлоататорски дневен ред на мощните.

Фактът, че през цялата ни цивилизация нашите мозъци са били манипулирани в всеобщ мащаб, е най-значителното всред всички неща, случвали се в света, само че съвсем никой не приказва за това, тъй като съвсем никой не знае, че се случва. И доста сили желаят това да си остане по този начин.

Стъпка 1 е да разберем, че мозъците са доста податливи на хакване и са непрекъснато хаквани в всеобщ мащаб.

Стъпка 2 е да разберем, че това включва и нашия личен разум.

Стъпка 3 е да разберем следствията от Стъпка 2 (Стъпка 3 в никакъв случай не приключва напълно)

Стъпка 4 е да помогнем на други да стигнат до Стъпки 1 и 2.

Всичко става по този начин:

Колкото е допустимо повече хора са вкарани в стадото на две съществени политически фракции, които се преструват, че се опълчват една на друга, до момента в който в действителност работят дружно, с цел да прокарват ползите на мощните.

Онези, които не могат да бъдат вкарани в стадото на двете съществени фракции, са впрегнати във подправени „ популистки “ фракции, които от своя страна да ги впрегнат в мейнстрийма.

Онези, които не могат да бъдат вкарани в стадото на нито една от тези категории, са маргинализирани до непрозрачност.
В момента, в който са стигнали до това най-ниско равнище, техният брой е станал толкоз нищожен, че въздействието им може да бъде лимитирано като просто им се откажат платформи в главните медии, а по-късно се остави „ демокрацията “ да свърши останалото, тъй като болшинството е тъкмо там, където желаят да бъде.

По-голямата част от пропагандата не прибягва до ярки, явни неистини като нашествието в Ирак, а към умерени системи за надзор като идеологическата пастирска активност, която преди малко описах. Истински несръчната агитация е изключение, а не предписание на Запад; лъвският къс измежду имперските средства за операция се пада на елементарното принуждаване на хората да не престават да маршируват в ритъма на имперската машина.

Израелско-палестинският въпрос не е комплициран, нито сложен за схващане, просто съществува широкоразпространено съмнение измежду западняците от мейнстрийма, че той не може да е толкоз елементарен, колкото наподобява, а това те дължат на обстоятелството, че формалната осведомителна сфера е толкоз изкривена, че замазва това, което е явно от пръв взор. На пръв взор казусът наподобява като насилствена и жестока система на апартейд, при която един етнос получава преференциално отношение за сметка на различен, само че хората допускат, че не може да е толкоз просто, неправилно мислейки, че в случай че всичко беше толкоз ясно, нямаше да има толкоз доста дебатиране, в тяхното лично държавно управление, което поддържа страната на апартейда.

Западняците от мейнстрийма са настроени да чакат, че в случай че това беше в действителност толкоз явен проблем, колкото наподобява, медиите непрекъснато биха говорили какво зло е това, а израелското държавно управление щеше да бъде глобено и постоянно осъждано от западните държавни управления.

Проблемът, както доста постоянно се случва, е че мейнстрийм западняците допускат, че „ в случай че казусът е подобен, щяхме да чуем за него по новините “. Без да схващат, че техните „ новинарски “ медии са предопределени да прокарват ползите на мощните, а не да оповестяват новините.

Правителството ни следи от ден на ден и повече, с цел да е несъмнено, че сме под надзор. Тех фирмите ни наблюдават от ден на ден и повече, с цел да манипулират извършването на покупки ни. Работодателите ни наблюдават от ден на ден и повече, за с цел да управляват по какъв начин работим. Междувременно всяка институция, която има власт над нас, става все по-секретна.

Много хора, даже може би множеството хора, са до някаква степен наясно, че цялата ни цивилизация е отпадък. Малцина обаче са в положение да опишат тъкмо по какъв начин и за какво е отпадък, тъй като има толкоз доста отпадък, че е мъчно да имаш явен взор върху метода, по който се получава този отпадък.

Трудно е да разберем по какъв начин и за какво нашата цивилизация е отпадък, таман тъй като нашата цивилизация е отпадък. Тя е цялостна с неистини, учителите ни хранят с неистини, логаритмите ни хранят с неистини, а ние сме приучени да търсим информация тук-там, които ще се окажат неистина.

Да намериш истината в нашето боклучаво общество е като да си в помещение, което бързо и безусловно се цялостни с фекалии. Те се размазват в близост, влизат ти в очите, ти се мъчиш да задържиш главата си над тях, с цел да можеш да дишаш – мъчно е да видиш от кое място всички тия лайна текат и пълнят помещението. Да добиеш ясна визия какво се случва в света е съвсем същото – подозираш, че те вършат на вманиачен, само че всеки източник, от който се опитваш да схванеш нещо, те твърди, че всичко е наред и светът си върви тъкмо както са те учили в учебно заведение.

В една цивилизация, която е направена от отпадък, рядко се случва да имаш задоволително солидна почва под краката си и задоволително висока основа, тъй че да стъпиш и да успееш да се огледаш в близост и ясно да видиш по какъв начин се случва целият отпадък. Всичко тук е квалифицирано по този начин, че да ни попречи да стъпим на такова място. Иска се яка, усърдна работа и повечко шанс.

Инфо: caitlinjohnstone.com

Превод за " Гласове ": Екатерина Грънчарова

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР